Over GamersGalaxy

GamersGalaxy is lang een idee geweest wat Koen van Ras en Rob van der Lee samen bedacht hadden. Een hele korte periode hebben we zelfs een eerste versie van de website gehad. Deze website bood niet genoeg features aan en was lastig in onderhoud, waardoor deze na korte duur offline ging.

Het idee achter deze website is dat de community gezamenlijk de inhoud aan kan bieden. Hierdoor is een review vanuit de redactie een van velen. De redactie staat om deze reden dichterbij de community. De score van de games is gebaseerd op alle reviews en niet een. Een gezamenlijke score die beter reflecteert hoe goed een game werkelijk door gamers ervaren wordt.

GamersGalaxy is het een website waar user-content centraal staat. Wij geven de tools om veel content zelf te maken. Wij willen jouw reviews, jouw mening. Dit is wat onze community sterk maakt. Daarnaast nemen wij de privacy van onze gebruikers echt in acht en proberen zo goed mogelijk mee te denken over hoe je dit het beste kan vertalen naar een ervaring op de website.

Ook doen wij extra moeite omtrend analytics. Wij gebruiken geen Google zoals de meeste. Motomo is ons platform wat wij zelf hosten. Het is wel zo dat wij gebruik maken van Adsense. Echter, wij hebben er extra moeite in gestoken dat dit niet op elke pagina ingeladen wordt. Hierdoor komt het "gedrag" en "profiel" van onze gebruikers niet zomaar bij een externe partij te liggen. Dit zijn allemaal bewuste keuze geweest om zoveel mogelijk de privacy van onze gebruikers te waarborgen.

In de toekomt zal er functionaliteit beschikbaar komen voor onze leden om nog bewuster keuzes te maken die de privacy beter zal waarborgen.

Technologie

Wij hebben dit platform zelf opgezet. Het is een product van jarenlange ervaring binnen de technische sector. Het verschil met de meeste andere sites is dat wij doorontwikkeling kunnen doen, hiermee kunnen we gezamenlijk met de community kijken waar we in de toekomst heen willen.

De nieuwste technieken worden toegepast. Onder andere Docker voor virtualisatie, Cypress voor frontend testing en visual regression. Webpack voor betere frontend flow. Laminas om een stabiele, schaalbare backend te maken. Dit maakt de solide basis.

Visie

Een grote gaming community waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. GamersGalaxy is the one-stop voor al je gaming nieuws. Wij willen een grote bron van informatie rond gaming worden. Daar hebben we jou als member voor nodig!

Je kunt meehelpen door informatie te delen met ons. Wij leggen vast wie deze informatie als eerste gedeeld had met ons en geven je erkenning. Op deze manier wordt het leuk om mee te helpen omdat andere members kunnen zien dat jij deze informatie gevonden had.

Daarnaast hebben we het punten systeem. Met reageren, modereren, deelnemen aan ons forum, informatie delen geven wij jou punten. Wij belonen je acties op onze website. Deze punten laten zien hoe actief je bent. In de toekomst willen we meer met punten gaan doen dan enkel de statistiek.

We willen uiteindelijk een podcast oprichten en meer user-content uitlichten zoals bijvoorbeeld streams en kanalen.