Official walkthrough van de Xbox Series X en S

2 jaar geleden
FrancisDrake

Microsoft heeft een walkthrough gegeven van haar nieuwe console. Deze presentatie ging een stuk minder pijnlijk dan de eerder gegeven gameplay previews van de exclusives die vanaf de release beschikbaar zullen zijn.

Niet alle delen van de video worden behandeld maar in beknopte stukken behandelen we wat je krijgt te zien in de video.

Het eerste wat ze laten zien in de presentatie is het menu. Het ziet er clean, functioneel en slick uit. Een hele vooruitgang op haar voorganger. Geen metro look, iets waar ik persoonlijk altijd een hekel aan heb gehad.

Hierna gaan we meteen naar Gears 5 kijken. Het is een vrij toffe game, misschien niet grafisch het sterkste wat ik heb gezien maar wat mij opviel is het in-game menu wat ze oproepen en switchen. Erg snel en smooth. Als al dit soort handelingen op de console zo vloeiend zijn dan ben ik impressed.

het volgende wat opviel was de nieuwe app. Het delen van je captures, het checken van info, remote play; kortom veel power features die erg gaaf kunnen zijn. Niet erg veel info over de app, ze vliegen er vluchtig overheen maar een dergelijke app is essentieel voor de next gen consoles.

Daarnaast valt de store ook op. Een snelle ervaring. Iets wat we van geen enkele console hebben gezien in het verleden. Stores hebben een paar seconden nodig per handeling. Als dit op launch en in normaal gebruik echt zo smooth is dan krijgt Microsoft een schouderklopje van ons.

En als klapper op de vuurpijl de 1TB SSD. Een technisch hoogstandje. Het is zo tof om te zien dat technologie zo ver is gekomen.

Hier zijn veel dingen voorbij gekomen waar je blij van kunt worden als gamer. Bewust heb ik de controller niet toegelicht. De vorm is subjectief en per gamer verschillend. Heel veel factoren beïnvloeden hoe iemand de controller van camp blue of green ervaart. Microsoft heeft bonuspunten verdient voor deze presentatie zelf al ben ik altijd vrij kritisch geweest over de Xbox.

Daarnaast heeft Digital Foundry een interessante video uitgebracht over de performance van de Xbox Series X. Je wilt deze misschien bekijken als je nog mocht twijfelen over welke je wilt halen.

 


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn