De demo van Hyrule Warriors: Age of Calamity is geweldig

2 jaar geleden
FrancisDrake

De demo van Hyrule Warriors: Age of Calamity is al een tijd uit en heb deze afgelopen week uitgeprobeerd. Wat is dit een toffe demo! Ik heb in tijden niet meer een demo van dit niveau gezien. Je mag een goed aantal levels spelen waar je zeker een aantal uur aan kwijt kunt zijn. Een aanrader voor iedereen die Zelda of Warriors games vet vinden.

Gave details

Wat mij meteen opviel is dat er veel kleine gave details van Breath of the Wild zijn verwerkt in deze game. Iets wat de eerste Hyrule Warriors wat mij betreft echt miste. Details zoals de Korok seeds die in elk level te vinden zijn, de skills zoals Remote Bombs die je kan inzetten om vaten te laten ontploffen, mini challenges zoals outposts of mini bazen die rondlopen over het veld.

Dit alles hebben ze in mijn ogen beter dan ooit tevoren in een Warriors game weten te vertalen. Kop en schouders weten ze veel meer naar de game te brengen dan bijvoorbeeld Fire Emblem Warriors.

Wapens fusen

Het wapens fusen, of levelen van wapens is niet nieuw in de Warriors reeks. Echter, de buffs op wapens zijn wel leuker gemaakt dan voorheen en passen perfect in de stijl van de game. Ik heb al een zeldzame buff op de Sheikah Slate unlocked waar je regular attacks met elke 100 K.O.'s 2% sterker worden en ben hierdoor echt benieuwd geworden naar andere zeldzame buffs.

In Dynasty Warriors, welke gebaseerd zijn op Romance of the Three Kingdoms, kun je de legendarische wapens, items en dieren verzamelen. Lu Bu's Red Hare of the Green Dragon van Guan Yu om een voorbeeld te geven. En vaak gaan de buffs van wapens niet veel verder dan snellere of sterkere attacks. Hier krijgt Age of Calamity echt bonuspunten.

Demo naar volledig spel

Het spel speelt lekker weg. Ik heb toch al enkele uurtjes plezier van de demo gehad. Wat ook tof is om te weten is dat je de progressie die je maakt in de demo mag meenemen naar de volledige game. Je kan de characters en je wapens naar level 20 maxen.

Speculeren

Tijd om wat roddels te maken. Waar hoop ik op als Warriors fan? Qua gameplay is deze game zo solid dat de demo de game voor mij heeft verkocht. Ik ga hem halen zonder er over na te denken.

Ik hoop dat ze met de challenge levels echt leuke en creatieve manieren gaan vinden om ons als spelers te verassen. De recepten die je kunt halen naast de functionele buffs, grappige tongue-in-cheek buffs gaan geven die de normale Warriors gameplay nog meer doorbreken dan de game al doet met de details die uit Breath of the Wild zijn overgekomen.

Daarnaast hoop ik dat deze game voor net zo veel gameplay uren gaat zorgen als zijn voorganger of een andere Warriors game.

Tot slot zou ik zeggen dat je het echt zelf moet uitproberen. Deze demo is goed gemaakt en je kan zien dat ze er echt veel moeite in hebben gestoken. Als de volledige game uitkomt zal ik mijn review bijstellen.

 

 

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Release date:
20-11-2020

Platforms:
  •  Nintendo Switch

Developer:
Koei Tecmo, Omega Force

Publisher:
Nintendo

 


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn